10 asiaa, jotka ottaa huomioon uuden toimitilan hankinnassa

Palveleeko nykyinen toimitilanne parhaalla mahdollisella tavalla yrityksenne tarpeita sekä strategisia tavoitteita? Jos kysymys saa sinut mietteliääksi, on aika päivittää toimitilanne tähän päivään. Yrityksenne ei tule tyytyä muuhun kuin moderneihin, työskentelyänne parhaiten tukeviin tiloihin yhdessä Suomen parhaimmista sijainneista.

Kun uuden toimitilan hankkiminen on ajankohtaista, ota tueksesi seuraava kysymyspatteristo teille täydellisen toimitilan löytämiseen.

1. Mitkä ovat liiketoimintanne tavoitteet ja mitä toimitilamuutoksella halutaan saavuttaa?

Uuden toimitilan hankinta on hyvä aloittaa pohtimalla, mihin suuntaan yrityksenne on menossa. Onko lähitulevaisuudessa näkyvissä kasvua tai haluatteko luoda kilpailuetua hankkimalla parhaita osaajia? Vai onko tavoitteenanne opetella uusia työnteon tapoja tuottavuuden parantamiseksi tai innovoinnin lisäämiseksi? Nämä asiat määrittävät lähtökohdat uuden toimitilan hankkimiselle. Voisiko uusi toimitila parantaa tehokkuuttanne tai saada työntekijänne inspiroitumaan ennennäkemättömällä tavalla?

2. Ovatko työntekijänne pääosin toimistolla vai etätöissä?

Työympäristön muutos läsnäolotyöstä etätyöhön ja sen jälkeen hybridimalliin vaatii myös toimistolta eri asioita kuin ennen. Jos haluat, että mahdollisimman moni työntekijöistänne jalkautuu konttorille useana päivänä viikossa, on sijainnin ja viihtyvyyden merkitys toimitilan valinnassa suuri. Lisäksi tilojen suunnittelussa tulee ottaa huomioon toimistolla olevan henkilöstön määrä ja työn luonne.

3. Millaisia tiloja yrityksenne tarvitsee?

Nykypäivän toimitilasuunnittelussa ei ajatella, että samat ratkaisut sopivat kaikille. Toimiston pohjaratkaisua ja tilankäyttötapoja on mahdollista muuttaa yrityksenne toiveiden ja tarpeiden mukaan. Eri toimitiloja ei kannata verrata keskenään vain neliöiden perusteella: kun tilaa käytetään viisaasti, tilan sopivuus ei ole vain neliöistä kiinni. Selvitä heti alkuun, millaisia tiloja ja kuinka paljon niitä voidaan rakentaa niin, että käyttötarkoitusten mukaiset työskentelyolosuhteet täyttyvät.

Horisontissa yrityksenne on mahdollista valita teille sopivin pohja kolmesta eri vaihtoehdosta, joissa yhdistellään eri suhteessa työskentelytilaa, neuvotteluhuoneita, projekteihin soveltuvia tiloja ja vuorovaikutuksen mahdollistavia tiloja.

4. Millaiset työskentelyolosuhteet ovat optimaalisimmat henkilöstöllenne?

Haluatko, että työntekijänne voivat toimistollanne hyvin? Jos kyllä, niin huomioithan, että rakennuksessa on puhdas sisäilma, tilan eri käyttötarkoituksiin soveltuva ilmanvaihto, sopiva lämpötila, luovuutta ruokkivat maisemat ja akustisesti miellyttävät olosuhteet. Kalasataman Horisontista löydät nämä kaikki.

5. Millaisia toiveita henkilöstöllänne on toimitilalle?

Oman yrityksen väki on tärkeä ottaa mukaan toimitilojen suunnitteluun. Heiltä saat kaikista suorimman palautteen siitä, ovatko uudet tilat tarpeitanne vastaavat ja korjaavatko ne nykyisen tilanne heikkoudet. Horisontissa myös yrityksen työntekijät pääsevät osallistumaan tilojen suunnitteluun pelin keinoin. Tilapelillä kartoitetaan, millaiset tilaratkaisut palvelevat parhaiten päivittäistä työtänne.

6. Kuinka hyvin toimitilat on mahdollista räätälöidä teidän tarpeisiinne?

Kannattaa olla ajoissa liikkeellä, sillä paras hetki vaikuttaa tilojen räätälöintiin on silloin, kun rakentaminen ei ole vielä pitkällä. Horisontissa pääset valitsemaan yritykseltänne näyttävät ja tuntuvat materiaalit kolmesta eri design-paketista. Lisäksi tilat on mahdollista muovata juuri teidän yrityksenne käyttötarkoituksiin sopiviksi kohdassa 3 esitettyjen tilavaihtoehtojen mukaisesti. SRV:n ammattitaitoinen henkilöstö auttaa teitä sopivimpien vaihtoehtojen valinnassa. Vuokrausprosessiin pääset tutustumaan tästä.

7. Mitä toimitilanne viestii teistä ulospäin?

Valitsemanne toimitila vahvistaa yrityksenne brändiä. Ulkopuolelta rakennus luo ensivaikutelman siitä, millaiset yritykset ovat valinneet sen toimistokseen. Vastaanotolla on yllättävän suuri merkitys ensimmäiseen mielikuvaan yrityksestä. Tuleeko vierailijalle tervetullut olo? Onko tilat varusteltu niin, että siellä on kaikki mitä vieras tarvitsee kahviautomaatista mukavaan nojatuoliin? Kun toimisto on moderni, elinkaariviisas pilvenpiirtäjä, yrityksenne kertoo olevansa kehityksen kärjessä. Toimitilanne kertoo myös sen, kuinka näyttäydytte suhteessa muihin yrityksiin.

8. Millainen sijainti palvelee työskentelyänne parhaiten?

Toimitilan sijaintia valitessa kannattaa tutustua sekä sijainnin saavutettavuuteen että lähialueen palvelutarjontaan. Löytyykö lähistöltä liiketoimintanne tarpeita tukevia ja työntekijöiden arkea sujuvoittavia palveluita? Millaisia ovat alueen lounaspaikat? Onko työntekijöiden helppo saapua työpaikalle? Onko sijainnista jotain muuta hyötyä yritykselle?

9. Millainen alueen profiili on nyt ja miten se tulee kehittymään tulevaisuudessa?

Myös alue, jossa toimistonne sijaitsee, vaikuttaa brändiinne. Oletteko tapahtumien keskipisteessä vai laitakaupungilla vain autolla saavutettavissa? Helposti julkisilla liikennevälineillä saavutettavat toimitilat kertovat arvoistanne kestävyyden osalta.

Kalasatama on kaupunginosana kehityksen ytimessä. Se näyttää mallia koko muulle Suomelle, miltä moderni asuminen ja työnteko hyvien palveluiden ääressä näyttää.

10. Mitä uuden toimitilan vuokrasopimukseen sisältyy?

Kun uusi toimitila on valittu, on aika tarkastella sopimuspapereita. Sopimuksesta on hyvä katsoa, mitä vuokraan käytännössä sisältyy. Vuokrasopimukseen kuuluvia palveluita voivat olla esimerkiksi erilaisten yhteiskäyttötilojen, kuten sosiaali- ja pukutilojen, käyttöoikeus, pyöräparkki, pysäköinti ja jätehuolto. Vuokran suuruuteen vaikuttaa myös sopimuksen pituus ja tilojen mahdollinen räätälöinti. Tutustu Horisontin palveluihin täällä.

Artikkelia varten on haastateltu SRV:n toimitilavuokrauksen asiantuntijoita asiakkuuspäällikkö Juha-Matti Kiiskeä ja asiakkuuspäällikkö Miikka Wikströmiä.